top of page
Etsi
  • Mustapaasi

Hautakiven kaiverrus

Hautakiven kaiverrus on eniten käytetty tapa lisätä vainajan nimi- ja aikatiedot hautakiveen. Lisättävälle tekstille leikataan sapluuna joko käsin leikkaamalla tai tietokoneen ohjaamalla leikkurilla sen mukaan miten kivessä olevat tekstit on aiemmin tehty. Näin uusi kaiverrus on yhden mukaisen näköinen kivessä jo aiemmin olevien kaiverrettujen tekstien kanssa.

Tekstin piirtäminen ja leikkaaminen käsin vaatii hyvää käsityötaitoa sekä typografian tuntemusta. Koska vanhassa hautakivissä käsin kaiverretut alkuperäiset kirjasimet, kirjasintyypit ja kirjasinleikkaukset eivät vastaa välttämättä mitään tunnettua kirjasinfonttia. Tämä vaatii tekijältä vahvan ammattitaidon ja typografian tuntemuksen lisäksi luovuutta, että uusi kaiverrus vastaa aiemmin kaiverrettua kirjasintyyliä.


Varsinainen kaiverrustyö tehdään hautakiveen yleensä hiekkapuhaltamalla, mutta myös tarvittaessa perinteisesti käsin kaivertamalla taltalla ja vasaralla esimerkiksi siinä tapauksessa, että tekstiin halutaan v-muotoinen pohja mitä on käytetty vanhimmissa sukuhautojen hautakivissä.


Kaiverrettu teksti viimeistellään samalla tyylillä kuin hautakivessä jo aiemmin olevat tekstit on tehty. Kiven teksti voi olla syväkaiverrettu jolloin siinä ei ole väriä tai kullattu tai maalattu jolloin teksti näkyvyys paranee etenkin kun kiven pinta on märkä. Hautakiven kultaukset teemme aidolla lehtikullalla. Kaiverrusten väreinä kivessä on yleensä kulta, hopea, musta, harmaa tai valkoinen.


Nimen lisäys vanhaan hautakiveen
Vainajan nimen lisäys vanhaan hautakiveen

Vainajan tietojen lisäykseen hautakiveen on myös muita tapoja kaiverruksen lisäksi, kuten pronssikirjaimet ja nimilaatta. Joillekin haudoille voidaan lisätä uusi lisäkivi esimerkiksi tyynykivi varsinaisen hautakiven eteen tai hautakivilaatta omalla telineellä hautakiven viereen tai eteen.


Kaikki edellä mainitut nimenlisäyspalvelut tekee Hautakiviliike Mustapaasi itse yli 30-vuoden kokemuksella. Emma käytä näissä töissä alihankkijoita jolloin työ tehdään kokemuksella ja hyvällä ammattitaidolla.

Teemme lähes kaikki nimenlisäykset hautakiveen paikan päällä hautausmaalla ilman kiven pois vientiä hautausmaalta. Tästä on etuna edullinen hinta, hautakivi on myös koko ajan haudalla omaisten ja tuttavien nähtävillä. Haudalle Istutetut kukat eivät haittaa työn tekemistä.


Pyydä tarjous nimenlisäyksestä, sitovasta tarjouksestamme saatte tarvittavat hintatiedot perunkirjoitukseen. Voimme antaa samassa yhteydessä tarjouksen myös kiven pesusta sekä vanhojen kaiverrusten entisöinnistä.


Ota yhteyttä!


Hautakiviliike Mustapaasi yhteystiedot:

Puh. 010 2927700


152 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page